Teflon Kaplama

Teflon Kaplama ve Seramik Kaplama Hizmetleri

Metal Teknik çağdaş üretim teknolojisini kullanarak başlıca otomotiv ve beyaz eşya olmak üzere çeşitli endüstrilere hizmet vermek için kurulmuştur. Bugün Ümraniye/İmes Sanayi Sitesinde 2500 m2’lik kapalı alandaki tesisleri ile hizmet vermektedir.

Bir kaplama tasarlandığı şekilde performans göstermiyorsa, bunun nedeni çoğunlukla uygulama sürecinde bir şeylerin yanlış gitmiş olmasıdır. Düzgün çalışmayan bir spray tabancası, düzgün sıcaklığa ulaşmayan bir fırın, çok fazla uygulanan kaplama — bunların hepsi uyarı vermeden meydana gelebilir. Kalite kontrol ne kadar iyiyse, bu gibi uygunsuzlukların bulunması ihtimali o kadar artacaktır. Nonstick kaplanmış tüm ev gereçleri ile ilgili bilmeniz gereken herşey düzgün kaplama uygulamasında birçok faktör rol oynar. Pullanma, soyulma, çatlak, kolay aşınma ve en önemlisi kötü nonstick performansı çoğunlukla iç yüzeyin kötü şekilde hazırlanması, uygun olmayan kaplama filmi kalınlığı ya da kürleme işlemidir.  Metal Teknik 1978 Yılından beri tecrübesiyle geliştirdiği ve uyguladığı çalışma proseslerinde en üst düzeyde ürünler sağlamaktadır.

Bugüne dek üretiğimiz parçaların kullanıldığı sektörler ve pazarların bazınları şunlardır;

  • Elektrik ve Elektronik Sektörüne yönelik teflon kaplama
  • Hırdavat ve Nalburiye Sektörüne yönelik teflon kaplama
  • Endüstriyel ürünler Sektörüne yönelik teflon kaplama
  • Telekomünikasyon Sektörüne yönelik teflon kaplama
  • Otomotiv Sektörüne yönelik teflon kaplama
  • Pencere ve kapı Sektörüne yönelik teflon kaplama
  • Aletler ve perakende Sektörüne yönelik teflon kaplama
  • Aydınlatma Sektörüne yönelik teflon kaplama

teflon kaplama uzmanlık ve tecrübe gerektirir.

Mühendislik ve sektör bilgilerimiz ile teflon kaplama sektöründe 1978 yılından beri uzmandır.

Teflon Kaplama ve Seramik Kaplama Hizmeti

Teflon Kaplama Nedir?

İlk olarak 1930'larda reaktif olmayan, yapışmaz bir yüzey oluşturmak için yapıldı. Tencere kullanımında bilinmesine rağmen teller veya kumaşlar gibi diğer malzemeleri su geçirmez hale getirmek için de kullanılabilir. Araştırmacıların 1938'de Teflon formülün ilk kez keşfettiğinde, sonuçta ne kadar kullanacağı konusunda hiçbir fikirleri yoktu. Teflon, Karbonun bağlarının kuvvetli olmasından dolayı çok reaktif olmadığından çeşitli şekillerde kullanılır. Aynı zamanda 'hidrofobik' anlamına gelir, yani su ile ıslanamaz. Bu nedenle mutfak eşyaları için popüler bir seçimdir. Yıllar içinde tencerede yapışmaz kaplamalarda standardları hızla oluşturdu. Teflon profilinin çizilme direnci ve dayanıklılığının sırrı ayrıntıdadır: üst kaplama ve orta kaplama, özel koruma sağlayan benzersiz malzeme kullanımı içerir. Özel yüksek performanslı polimerden yapılan üst kat, kolay temizlik sağlarken, silisyum karbür (SiC) orta kat, zırh benzeri bir güçle benzersiz bir yüzey dokusu oluşturur. Teflon yapışmaz kaplama sistemleri, seramik veya silikon kaplamalı tavalara göre 7 kat daha uzun dayanır ve bulaşık makinesinde yıkanabilir. Teflon kaplama sistemleri ile aynı seviyede 1 tavlama yapışmaz performansı sunmak için 7 seramik tava gerekir. Bunun nedeni, yüksek kaliteli teflon kaplamala teknolojisinin 50 yılı aşkın bir süredir mükemmel hale getirilmiş olmasıdır. Ayrıca, yapışmaz pişirme kabı pişirme için daha az yağ gerektirdiğinden, mutfaktaki tehlikeleri azaltmaya yardımcı olabilir.

Teflon Kaplama PTFE

PTFE (Polytetrafluoroethylene) yapışmayan kaplamalar, ara kaplama ve son kaplama olmak üzere iki kat kaplama tabakasından oluşmaktadır.

PTFE kaplamalar, 290 °C’ ye kadarsıcaklıklarda kullanılabilmektedir. Düşük sürtünme katsayısı dolayısıyla aşınma direncine ve kimyasal dirence sahip bir malzemedir. PTFE su-bazlı sıvı formda bulunmaktadır.

Yapışmayan yüzey

Teflon yüzeye, çok az sayıda katı madde uzun süre yapışmaktadır. Hemen hemen tüm maddeler yüzeyde yapışmadan kolayca hareket edebilmektedir.

Düşük sürtünme katsayısı

Teflonun sürtünme katsayısı uygulanan yüke, kayma hızına ve kısmen kullanılan Teflon kaplama tipine bağlı olarak genellikle 0,05 ile 0,20 aralığında olmaktadır.

Islanmayan yüzey

Yüzeyler Teflon ile kaplandığında hem olophobik hem de hidrofobik olmakta ve ıslanmaya direnç göstermektedir. Kolay ve mükemmel şekilde temizlenebilmektedir.

Sıcaklık Direnci

Teflon endüstriyel kaplamalar sürekli olarak 220oC gibi yüksek sıcaklıklarda çalışabilmektedir. Aralıklı çalışma zamanı ve yeterli havalandırma ile 315oC de bile kullanılabilmektedir. PTFE’ in en büyük avantajları, mükemmel kimyasal direnci ve düşük sürtünme katsayısıdır.

En büyük uygulama alanlarının rulmanlar olması sürpriz değildir. Yalıtım bantları, contalar, pompalar, pişirmede yapışmayan yüzey kaplamaları (tepsi, tava, tencere gibi mutfak eşyası yapımında) kullanım alanlarından bazılarıdır. Yine, jeneratör ve transformatörlerde, yalıtım amacıyla elektrik malzemelerinde ve bazı parçaların dökümünde de kullanılmaktadır. Kimyasal inertliği endüstride bazı süzgeçlerin (lif haline getirilerek) yapımında kullanılmasını olanaklı kılmaktadır.

 Laboratuar araç ve gereçlerde de kullanılması yaygındır. Debriyaj, subaplar, somun yatağı gibi kompleks otomobil parçalarının da kaplanabilmesi mümkün olmaktadır.

Plastik enjeksiyon kalıpları, yapışmayı ve kalıp aşınmasını önlemek için Teflon ile kaplanmaktadır.

Teflon endüstriyel kaplamaların yüksek performansı, birçok endüstri tarafından seçilmesine sebep olmaktadır. Özellikle havacılık ve otomotiv endüstrisinde özel uygulamalar için Teflon kaplamalar tercih edilmektedir.

Genel olarak bakıldığında üstün özellikleri sebebiyle çok sayıda sektörde Teflon kaplamalar kullanılmaktadır. Özellikle yüksek aşınma, korozyon, sıcaklık dirençlerinin birlikte istendiği alanlarda, bununla birlikte, yapışmayan yüzey oluşturan ve kompleks şekilli parçalara uygulanması kolay olan Teflon uygun çözümler oluşturmaktadır.

Teflon Kaplama Avantajları nelerdir?

Yapışmaz kaplamalar; düşük sürtünme katsayıları, yüksek korozyon dirençleri, yüksek dielektrik mukavemetleri, diğer polimerlere göre daha yüksek sıcaklık dayanımları ve geniş bir çalışma sıcaklığı aralığına sahip olmaları sebebiyle birçok sektörde yaygın olarak kullanılırlar. En önemli dezavantajları ise düşük aşınma dirençleridir.